A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Білилівський ліцей Ружинської селищної ради Житомирської області
Усяка школа славна не числом, а славою своїх учнів
М.Пирогов

Провісник миру - Святий Миколай

Дата: 20.12.2022 05:50
Кількість переглядів: 424

      19 грудня в Україні святкують День святого Миколая. Діти дуже люблять цей день, коли оживає диво і можна знайти під подушкою подарунки. Щоб зробити цей день незабутнім, вчитель 1 класу Макєєва Н. О. разом з батьками провела зустріч у родинному колі «Святий Миколай, наших діток привітай». Під час свята першокласники розказували віршики і співали про святого Миколая, танцювали веселі руханки. Також маленькі школярики дізналися більше про добрі вчинки святого Миколая, про традиції проведення цього свята в Україні. Із особливим захопленням дітлахи розповіли про подарунки, які приніс їм Миколай. Продовженням родинних традицій став святковий солодкий стіл, організований батьками. Малеча щиро раділа таким бажаним гостинцям. Батьки теж не залишилися без подарунків – всі отримали від своїх діток зимові аплікації. Нехай це свято стане для нас прикладом Доброти, Прощення, Любові до ближніх. Наслідуймо добро і вчинки Миколая!

Фото без опису   Фото без опису

   Фото без опису     У другий клас теж завітало довгоочікуване свято. Під час квесту "Йде святий Миколай, ти добром його стрічай" другокласники подолали вісім зупинок: "Наші добрі справи", "Так чи ні", "Загадки", "Шифрувальник", "Склади слово", "Зимова", "Що зайве", "Віднови". Конкурси та розваги проходили весело, творчо, пізнавально. Зокрема діти співали пісні про Миколая, писали йому листи-подяки за подарунки, розгадували загадки й ребуси, складали слова із слова "подарунок", дізналися про життя святого і його добрі справи. Також школярі виготовили ангелочки й сніжинки-моделі атомів, якими прикрасили клас. Але важливо те, що усі разом загадали Миколаю одне-єдине бажання: "Миру Україні". Тож будемо сподіватися, що наша віра і єдність допоможуть здійснити заповітне бажання усіх українців! Надія Гергарт, вчитель 2 класу

Фото без описуФото без опису

Фото без опису       Свято Миколая - одне із найочікуваніших свят у році, якого не просто дуже чекають усі дітлахи, а ще й перед тим намагаються бути якомога слухнянішими і чемнішими. Свято Миколая в 3 класі Білилівської гімназії пройшло в родинному колі у вигляді гри-подорожі «Йде Святий Миколай, ти добром його зустрічай». Дітей чекало 20 локацій, серед яких «Цікаві факти про Миколая», «Зимонька-зима», «Добрі справи», «Художня», «Музична», «Розкажу віршик Миколаю». Школярі з задоволенням грали  в інтелектуальні ігри «Шифрувальник», «Так чи ні», «Розсипанки», «Зліпимо сніговика», розгадуючи загадки, головоломки, зимові ребуси та виконуючи цікаві мовні завдання. Під час привалів-перепочинок діти співали пісень, танцювали та декламували вірші, а також виготовляли ангелочків. Третьокласники разом з батьками взяли участь в акціях «Принеси баночку – допоможи солдату» та «Подаруй дитині свято» - принесли пусті консервні баночки, речі та іграшки для дітей, що потрапили в скрутне становище. Діти зробили висновок, що добро – це світле й приємне почуття, яке дарує усмішку, приносить радість. Завдяки йому не лише людина, а й весь світ навколо стає кращим і добрішим, наповнюється теплом і любов’ю.Тетяна Кирій, вчитель 3 класу.

Фото без описуФото без описуФото без опису

    «ПРОВІСНИК МИРУ, МИКОЛАЮ, Я ВІД ДУШІ ВАМ ОБІЦЯЮ…» - під такою назвою 19 грудня пройшов патріотичний діалог учнів 5 класу Білилівської гімназії. Захід складався з трьох етапів: «Мирні гостини», «Патріотичний діалог», «Оптимістичне коло». Усі герої дійства (Святий Миколай, Мир, Україна, Щастя, ангели Надії, Віри та Любові, діти) говорили про свою любов до Батьківщини, віру в Перемогу і надію, що повернуться додому всі захисники. Також учасники свята, взявшись за руки в колі єднання, промовили гасло: «Миру і щастя усім, мир в кожен дім, мирного неба – більше нічого не треба!». А для того, щоб Бог почув і виконав їхнє побажання, діти промовили спільну молитву за Україну:

Святий Миколаю!

Наша молитва єдина -

За добро, за Україну!

Щоб не летіли ракети,

Щоб не стріляли багнети,

Щоб замовкали сирени,

Щоб не тріщали «шахеди»!

Бо Україна – диво,

Бо Україна – свято,

Бо Україна – нива,

На сонце і хліб багата,

Бо Україна – книга,

Яку хочеться все читати,

Бо Україна – повість,

Красива і незабутня,

Бо Україна – совість,

Чиста і непідкупна,

Бо Україна – криниця,

З якої не боязко пити,

Бо Україна – світлиця,

В якій хочеться жити, жити і жити…

Справжнім подарунком для багатьох школярів нашої гімназії стала відпустка рідних, які служать у Збройних Силах України. Їхні батьки, брати, дідусі змогли на декілька днів повернутися до родин. Саме завдяки цьому на святі серед присутніх був один із наших захисників. Його слова до дітей і присутніх вразили до глибини душі. Військовий подякував дітям за хороші справи, особливо за листи (саме листи від дітей в тяжкі хвилини додають сили і віри), закликав усіх гарно вчитися і радувати своїми успіхами батьків.

    Варто зазначити, що наші п’ятикласники всіляко підтримують ЗСУ: малюнками, листами, оберегами, благодійними ярмарками і навіть власними заощадженнями. Вони не просто не заслужили ніяких різок, вони справжні патріоти-українці! Тому від святого Миколая учні отримали подарунок - географічну карту світу. А ще батьки пригостили дітей солодощами. Радість, усмішка та щирість в дитячих очах ще раз переконали присутніх, як важливо творити добро, дарувати один одному любов та доброту.

  Іде через віки Україною добрий Святий Миколай. Здавна це свято особливе, хвилююче, казкове. Та цього року воно з гірким присмаком війни. Проте ми всі щиро віримо: РІДНА УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ! СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА! Валентина Веретіна, класний керівник 5 класу.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора