A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Білилівський ліцей Ружинської селищної ради Житомирської області
Усяка школа славна не числом, а славою своїх учнів
М.Пирогов

Проведенння акції “16 днів проти насильства”

Дата: 04.12.2021 11:20
Кількість переглядів: 102

В Білилівській гімназії проведено акцію “16 днів проти насильства”. Мета акції - привернути увагу громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання домашнього насильства, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків. План заходів охоплював Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок, Всесвітній день боротьби зі СНІДом, Міжнародний день боротьби з рабством, Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями, Міжнародний день волонтера, Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі, Міжнародний день боротьби з корупцією, Міжнародний день прав людини.

      Упродовж акції наші школярі стали учасниками цікавих і змістовних заходів, проведених практичним психологом Єлькіною О.Г., соціальним педагогом Кравчуком О.О., педагогом-організатором Пономарьовою В. О., вчителем правознавства Білоусом В. М. та класними керівниками. Зокрема годин спілкування «Торгівля людьми, сучасні форми рабства»; переглядів фільму «Життя на продаж» (9-11 класи); нandshake «Проти насилля»; виховних годин в 1-11 класах «Я маю право жити без насильства», «Зупини насильство», «Не будь байдужим», «Здоров’я – найбільша цінність у житті»; імітаційної гри для молодших школярів (1-4-й класи) «Якщо тебе ображають», імітаційної гри для учнів середніх класів «Розкажи про насильство; практичного заняття з учнями 1 класу «Наші долоні протии насильства»; тренінгу«На доброму серці тримається світ» (2 клас). Окрім цього, в рамках акції було проведено індивідуальну роботу з учнями щодо дотримання Правил для учнів та внутрішньошкільного розпорядку школи, консультації батькам «Як виховати в своїй дитині кращі моральні якості», анонімне анкетування на виявлення насильства в сім’ї та школі (5-9 класи), до Дня солідарності з ВІЛ-позитивними людьми заняття з елементами тренінгу «Життя у часі і поза ним», перегляд відеофільму «СНІД – небезпечне захворіння» (8-11 класи), перегляд і обговорення відеофільму «Станція призначення – життя», відеороликів Мінсоцполітики із протидії дитячому жебракуванню «Зупинимо дитяче жебракування разом!», «Зупинимо торгівлю людьми», урок спілкування за тематикою історії впровадження Міжнародного дня осіб з інвалідністю «Дивіться на нас як на рівних», воркшоп «Твори добро » до Міжнародного дня волонтера та диспут «Корупція: суть, причини, наслідки»(9-10 кл.).

       Проведені заходи стали приводом для аналізу здобувачами освіти власних дій, вчинків, переосмислення цінностей. Сприяли вихованню в учнів людяності, відповідальності, любові до ближнього, поваги до гідності іншої людини, свідомого ставлення до своїх прав та обов’язків.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора