A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Білилівський ліцей Ружинської селищної ради Житомирської області
Усяка школа славна не числом, а славою своїх учнів
М.Пирогов

Проведення заходу «Шевченко промовляє крізь віки»

Дата: 16.03.2023 11:32
Кількість переглядів: 288

  Продовжуючи Шевченківські дні, учні 8 класу Білилівської гімназії (кл. керівник Котлярчук Н. Л.) провели захід «Шевченко промовляє крізь віки», метою якого було поглиблення знань про життя і творчість Великого Сина України, виховання поваги до національної культурної спадщини, формування патріотичної та громадянської свідомості. 
    До участі в заході були залучені всі учні класу. Ведучі (Басараба В., Карплюк В., Мельник С.,  Чмерук  Д.) розповіли про важливі сторінки життя та творчості Кобзаря – становлення, поезія, живопис, заслання. Учениця Стельникович Анна висвітлила цікаві епізоди особистого  життя поета: жінки в долі Шевченка. Також прозвучали вірші Тараса Григоровича: уривок з поеми «Холодний Яр» (чит. Семененко К.), «Садок вишневий коло хати» (чит. Чумак В.), «Зоре моя вечірняя» (чит.    Войтко Б.), «Мені однаково» (чит. Веретін Н.), «Заповіт» (чит. Дробна Б.). Прозвучали пісні у виконанні вокальної групи дівчат класу: «Ой у лузі червона калина…», «Незламна», «Слава нашим ЗСУ». 
     Також було використано мультимедійні презентації: «Шевченко – художник», «Шевченко і жінки», запис пісні  «Мені однаково» гурту «Скрябін».
  Атмосферу урочистості та значимості створювали великий портрет Шевченка у військових обладунках, підбірка його крилатих висловів, виставка творів Кобзаря.
      На захід були запрошені батьки учнів 8 класу, вчителі, учні 5 – 11 класів. У залі панувала атмосфера зацікавленості, піднесеності, патріотизму.
  Музичний супровід підготувала учитель мистецтва Маркевич І. В. Допомогла в оформленні сцени педагог – організатор Пономарьова В. О. Твори для виставки надані з бібліотечного фонду гімназії ( бібліотекар Котелянець Г.І.).

Н. Л. Котлярчук, вчитель української мови та літератури

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора