A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Білилівський ліцей Ружинської селищної ради Житомирської області
Усяка школа славна не числом, а славою своїх учнів
М.Пирогов

Проведення тижня географії та біології

Дата: 10.05.2023 14:53
Кількість переглядів: 144

     Відповідно до річного плану роботи школи з 1 по 5травня в Білилівській гімназії за організацією вчителів Кваши Л.І. та Музичук В.Л. з метою стимулювання пізнавальною діяльності учнів, розвитку інтересу до природничих наук, формування вміння швидко і чітко формулювати свої думки, логічно їх викладати, виховання шанобливого ставлення до природи, збереження та примноження природних скарбів рідного краю проходив тиждень географії, біології. Завданням цього тижня було поглибити знань учнів з біології, географії та розвитку інтересу до природничих наук. В рамках Тижня біології було проведено такі заходи:

- Виставка плакатів  «Збережемо довкілля». Свої роботи представили учні 7-11 класів. В роботах представлено різні екологічні проблеми нашого сьогодення.

- Біологічний квест «Загадкова планета» за участі 6- 9 класів пройшов цікаво і динамічно. Учні школи побували в кабінетах географії,хімії, біології, музики: розпізнавали насіння, визначали хімічні речовини, прослуховували і розпізнавали різні звуки природи, визначали географічні координати вказаних міст. Переможцем стала команда 7 класу, яка набрала 45 балів, 9 клас  - 41 бал, 6 і 8 класи розділили третє місце і набрали  -39 балів.

- Біологічна вікторина «Найрозумніший» проведена серед учнів 6- 9 класів. Під час підбиття підсумків переможцями за найбільше набраною кількістю балів стали : учень 6 класу   , в 7 класі  - Мазур Аліна, у 8 класі – Маковчук Валерія, у 9 класі – Гуральчук Богдан.

- для учнів 5 класу було проведено гру КВК, де учні показали свої знання та ерудованість у вирішенні питань.

- протягом даного тижня учні гімназії працювали над озелененням шкільної території. Учнями 6 та 8 класів посаджено алею низькорослих ірисів, які подарувала мама учениці 8 класу Дробна Марія Миколаївна, також поповнено колекцію тюльпанів та нарцисів, посаджено квіти на алеї берізок.

Цікавою для учнів стала подорож країною Кросвордії, де учні з великим захопленням розгадували криптограми, чайнворди та кросворди.

   Тиждень географії та біології було проведено за планом. Заходи були змістовні, корисні, цікаві, спрямовані на виховання культури поведінки на природі, усвідомлення необхідності вироблення навичок з безпечного поводження з природою та усвідомлення свого значення для збереження природного середовища.

Вчитель біології Музичук В.Л.

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора