Шкільне харчування: як його покращити – обговорювали на форумі у Білилівському ліцеї
Шкільне харчування: як його покращити – обговорювали на форумі
у Білилівському ліцеї
12 травня у ліцеї відбувся форум для батьків «Шкільне харчування: турбота про здоров’я наших дітей».
Директор ліцею Василь Ямковий доніс до батьків інформацію про те, що здобувачі освіти отримують нове диференційоване сезонне меню, Йдеться про гаряче харчування учнів 1-4-х класів, пільгових категорій учнів 5-11-х класів та учнів, які харчуються за кошти батьків. Загалом це — 106 дітей.
Про безпеку та якість харчових продуктів, умови складання шкільного меню та приготування їжі учасників форуму ознайомила заступниця директора з виховної роботи Тетяна Кваша.
На форумі також йшлося, що при налагодженні смачного і корисного харчування дітей важить і харчова поведінка у родині. Тетяна Петрівна запропонувала батькам не просто цікавитись шкільним меню, але й впроваджувати деякі страви удома, готувати їх разом із дітьми.
Також свої пропозиції висловили і батьки. Вони наголосили, що шкільне меню потрібно правильно популяризувати і заборонити дітям вживати нездорову їжу (чіпси, сухарики, снеки, солодкі газовані напої, солодкі батончики тощо).
Враховуючи всі пропозиції, на форумі було вирішено:
1.Батькам здобувачів освіти з метою популяризації здорового харчування дітей, формування усвідомлених навичок та корисних харчових звичок:
1.1.Цікавитися шкільним меню і впроваджувати деякі страви вдома, готувати їх разом з дітьми.
1.2.Залучити дітей до повноцінного харчування в їдальні за кошти батьків.
1.3.Заборонити в школах вживання чипсів та іншого фаст-фуду.
1.4.Для перекусу давати дітям з собою ланч-бокс, до якого входять свіжі овочі, фрукти, соки, сендвічі з цільнозернового хліба, горіхи, твердий сир, яйця куряче м'ясо, риба тощо ).
2.Адміністрації ліцею з метою популяризації здорового харчування в закладі:
2.1.Збільшити фінансування шкільних обідів.
2.2.Запровадити 3-разове харчування для учнів, які підвозяться.
2.3.У шкільному меню збільшити кількість свіжих овочів, фруктів та соків.
2.4.Популяризувати шкільне меню та здорове харчування серед школярів та батьків.
Заступник директора з виховної роботи Тетяна Кваша