A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Білилівський ліцей Ружинської селищної ради Житомирської області
Усяка школа славна не числом, а славою своїх учнів
М.Пирогов

Новини

Дата: від до Скинути

Участь в онлайн-засіданні обласної ради учнівського самоврядування

    16 травня 2022 року о 14.00 год.  відбулося онлайн-засідання обласної ради учнівського самоврядування, в якому взяли участь: голова учнівського самоврядування, учениця 10 класу, Кирилішина В. та педагог-організатор Пономарьова В.О. Під час заходу відбулося обговорення діяльності осередків учнівського самоврядування в умовах воєнного стану та участь у Всеукраїнських акціях і масових заходах.

13:33 17.05.2022

День пам'яті та примирення

   Сьогодні, 8 травня, у всьому світі, зокрема, і в Україні, відзначають День пам’яті та примирення.  Рівно 77 років тому набув чинності Акт про капітуляцію збройних сил нацистської Німеччини.

08:54 08.05.2022

Про прийом документів для зарахування дітей до першого класу на 2022-2023 навчальний рік

      З 20 квітня розпочинається прийом заяв до 1 класу. У зв’язку із введенням воєнного стану (Указ Президента України від 24.02.2022 №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні») ОЧНИЙ прийом документів буде здійснюватись лише у визначені терміни орієнтовно у травні. Прохання слідкувати за оголошенням на сайті школи http://school18.rv.sch.in.ua/     На час воєнного стану Ви можете реєструвати дитину онлайн за посиланням https://school.isuo.org/, Ваші заяви будуть попередньо опрацьовані.      Попереджаємо, що зарахування дитини до гімназії відбудеться лише за умови надання повного пакету документів з необхідними оригіналами. Першочергове зарахування відбудеться 31 травня. Друга черга зарахування до 15 червня ( детальніше в оголошенні на сайті пізніше) З метою швидкого прийому документів працюємо за таким алгоритмом: 1. Пред’явити посвідчення особи. Заяви подають тільки батьки, чи особи , які їх замінюють.

10:43 16.04.2022

Наполеон Орда і Білилівський краєзнавчий музей – зв’язок через століття

      Екскурсія «Наполеон Орда – погляд у вічність» етнографічного музею Білилівської гімназії Ружинської селищної ради у виконанні учениці 10 класу Вікторії Кирилішиної та наукового керівника Тетяни Петрівни Кваші виборов 1 місце на Всеукраїнському конкурсі екскурсоводів музеїв закладів освіти «Край, в якому я живу».

22:10 17.02.2022

Участь в урочистому відкритті ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Житомирського територіального відділення МАН України

      Ми не змінюємо своїх традицій, які започаткували водночас з реорганізацією закладу. Однією з них є участь учнів гімназії у Всеукраїнському конкурсі-захисті МАН. За результатами дослідницької роботи учнівської молоді ми маємо значний досвід та здобутки. Серед здобутків – переможці та дійсні члени Малої академії наук України: Котляр Ірина, Мельник Валентина, Пасічник Вікторія, Куцак Надія, Андрійчук Орина, Криворучко Інна,  Кирилішина Аліна, Мошко Роман, Міськова Даяна, Шатківська Аліна, Гончарук Аліна, Мельник Дмитро, Тополюк Оксана, Поліщук Руслана, Корчевна Катерина, Бовкун Яна, Сьома Вікторія, Кухар Софія, Кухта Іванка, Мошко Вероніка, Дехтяренко Вікторія.

22:10 17.02.2022

Конкурс "Вчитель року - 2022"

    Учителя Білилівськоі гімназії Ірину Маркевич визначено переможцем відбіркового етапу першого туру Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року - 2022! Педагог змагається у категорії «Мистецтво». Вітаємо Ірину Василівну та бажаємо успіху 01-02 лютого 2022 року на фіналі Конкурсу!

18:15 27.01.2022

Участь в засіданні обласної ради учнівського самоврядування

      20 січня 2022 року на базі «Центру дитячої та юнацької творчості» Житомирської обласної ради відбулося засідання обласної ради учнівського самоврядування на тему «Ораторське мистецтво та публічні виступи», учасниками якого стала делегація Білилівської гімназії у складі голови учнівського самоврядування Кирилішиної Вікторії та педагога-наставника Пономарьової В.О.

15:33 21.01.2022

Що змінилося в шкільному меню

    З 1 січня 2022 року в Україні закінчився перехідний період із впровадження нових норм шкільного харчування (відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 24 березня 2021 р. № 305). Тому з метою дотримання норм здорового харчування всі школи запровадили нове шкільне меню, автором якого став відомий кулінар Євген Клопотенко.        Що ж змінилося в раціоні учнів із січня? Оновлене меню для шкільних їдалень включає в себе 160 страв. У ньому обмежено кількість солі та цукру, жирів рослинного й тваринного походження та субпродуктів. Натомість збільшено кількість споживання молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, свіжих овочів і фруктів.       Зокрема усі шкільні заклади з 1 січня 2022 року зобов’язані: - зменшити кількість цукру у 2-2,5 рази – до 7,5 г на один прийом їжі; - збільшити кількість фруктів до 100 г на один прийом їжі; - зменшити кількість хліба на 1 прийом їжі з 60-80 г до 30-50 г; - збільшити кількість м’яса птиці так, щоб протягом п’ятиденного робочого тижня при одноразовому харчуванні забезпечити дві порції м’яса по 70 г, 100 г або 120 г кожна, залежно від віку дітей; - збільшити кількість молочних продуктів при формуванні меню.      Що стосується особливостей продуктів, то - приблизно 75% продуктів у їдальнях мають бути рослинного походження: овочі, салати, злакові, фрукти та ягоди; - картоплю як окрему страву можна пропонувати не більше двох разів на тиждень у разі п’ятиденного перебування в школі, або не більше трьох разів на тиждень у разі 6–7-денного перебування; - відварювати овочі, щоби приготувати салати на наступний день, не можна; - салати треба заправляти перед видаванням; - треба надавати перевагу продуктам із вищим вмістом харчових волокон (наприклад, обирати гречку замість рису); - надавати перевагу цільнозерновим хлібобулочним виробам із високим вмістом клітковини з додаванням висівок, насіння; - м’ясні страви (очищені від волокон курку, індичку, нежирну свинину, телятину) треба якомога частіше комбінувати з овочевими гарнірами чи салатами; - насичені жири, зокрема вершкове масло, не мають становити понад 10% від загальної кількості калорій; - у стравах можуть бути очищені горіхи або насіння. Але про це треба вказувати в меню, аби діти з харчовими алергіями знали про це. Горіхи або насіння також можна пропонувати в окремій упаковці, але без глазурі й додавання цукру; - сніданок, обід та вечеря мають містити по одній порції зернових продуктів або картоплі, овочів, фруктів, м’ясних чи рибних страв, молочних чи кисломолочних продуктів. Плавлений сир не дозволяється; - заборонено використовувати соуси та майонези, крім кетчупу з високим вмістом томатів на 100 грамів продукту; - питна вода має бути доступна завжди під час їжі, сік можна пропонувати в обмеженій кількості й без додавання цукру та підсолоджувачів. Водночас у шкільних буфетах забороняється продавати солодкі хлібобулочні вироби, газовані напої, непастеризовані соки та молочні продукти, каву та продукти з високим вмістом цукру чи солі, консервантів, барвників та ароматизаторів.      Більш детальну інформацію про здорове харчування в школах можна знайти на порталі “ЗнаЇмо”, де розміщено близько 200 текстів про здорове і збалансоване харчування, близько 100 презентацій, анімацій тощо, а також відповіді на запитання.

15:11 20.01.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора