A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Білилівський ліцей Ружинської селищної ради Житомирської області
Усяка школа славна не числом, а славою своїх учнів
М.Пирогов

Новини

Дата: від до Скинути

Проведення тижня географії та біології

     Відповідно до річного плану роботи школи з 1 по 5травня в Білилівській гімназії за організацією вчителів Кваши Л.І. та Музичук В.Л. з метою стимулювання пізнавальною діяльності учнів, розвитку інтересу до природничих наук, формування вміння швидко і чітко формулювати свої думки, логічно їх викладати, виховання шанобливого ставлення до природи, збереження та примноження природних скарбів рідного краю проходив тиждень географії, біології. Завданням цього тижня було поглибити знань учнів з біології, географії та розвитку інтересу до природничих наук. В рамках Тижня біології було проведено такі заходи:

14:53 10.05.2023

ІСТОРІЯ ПОВТОРЮЄТЬСЯ (День пам'яті та примирення)

    У День пам’яті та примирення, Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв Другої світової війни.  З нагоди цього свята педагогом-організатором Пономарьовою В. О. за участю членів учнівського самоврядування проведено лінійку-реквієм «ІСТОРІЯ ПОВТОРЮЄТЬСЯ». У ході заходу присутні заслухали історичне дослідження про походження та наслідки нацизму, фашизму й рашизму;  дізналися чому саме червоний мак є символом Дня пам’яті та примирення, а також вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. Урочисто та зворушливо пролунали вірші про ветеранів другої світової війни.        На знак вічної подяки тим, хто відстояв свободу нашого народу в жорстокій сутичці з нацизмом, хто боронить незалежність України сьогодні і тим, хто віддав за це життя, учні гімназії поклали квіти до пам’ятника загиблим односельцям та меморіальної дошки Олександра Закусила.     Україна вдруге відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії росії. Сьогодні саме рф, увібравши в себе всі злочинні практики нацизму й комунізму, зазіхає на нашу територіальну цілісність і зруйнувала мир у Європі.         Але ми неодмінно переможемо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Ми віримо, що так і буде! І на нас чекає славний День Української Перемоги! З Днем пам’яті та примирення!

16:24 08.05.2023

Батьківські збори 11 класу

     17 квітня 2023 року з батьками 11 класу були проведені батьківські  збори, щодо питань підготовки та організації НМТ - 2023. Заступник директора з науково-методичної роботи Кирилішина Л.М. повідомила про особливості проведення НМТ - 2023, довела до відома батьків графік проведення НМТ та надала поради щодо підготовки. Повідомила про перелік обов’язкових документів для реєстрації та ознайомила з процедурою реєстрації. Класний керівник Мудрак М.Е. провела інструктаж про правила поведінки під час проведення НМТ та  бесіду про допомогу дітям у період підготовки до НМТ. З умовами вступу всіх присутніх ознайомила викладач ЖДУ ім. Івана Франка  - Ковальчук Л.П., під час онлайн-вебінару.

11:23 17.04.2023

Благоустрій гімназії

    Упорядковування та приведення до належного естетичного стану території  в нашому селі та довкіллі – це обов’язок кожного. Крім того, це ознака нашої культури та вияв громадянської свідомості.

14:33 24.03.2023

Продовжуємо писати й малювати для наших героїв

    Юні білилівчани, як і всі українські діти, мріють про мир на рідній землі. Свої щирі дитячі побажання вони відобразили у малюнках та листах, які цими днями поїдуть до захисників на Схід. Кожна творча робота - втілення поваги, любові і віри в Перемогу! Нехай це буде посильним вкладом у нашу спільну ПЕРЕМОГУ! Слава Україні! Героям слава! Смерть ворогам!

21:05 16.03.2023

Проведення заходу «Шевченко промовляє крізь віки»

  Продовжуючи Шевченківські дні, учні 8 класу Білилівської гімназії (кл. керівник Котлярчук Н. Л.) провели захід «Шевченко промовляє крізь віки», метою якого було поглиблення знань про життя і творчість Великого Сина України, виховання поваги до національної культурної спадщини, формування патріотичної та громадянської свідомості.      До участі в заході були залучені всі учні класу. Ведучі (Басараба В., Карплюк В., Мельник С.,  Чмерук  Д.) розповіли про важливі сторінки життя та творчості Кобзаря – становлення, поезія, живопис, заслання. Учениця Стельникович Анна висвітлила цікаві епізоди особистого  життя поета: жінки в долі Шевченка. Також прозвучали вірші Тараса Григоровича: уривок з поеми «Холодний Яр» (чит. Семененко К.), «Садок вишневий коло хати» (чит. Чумак В.), «Зоре моя вечірняя» (чит.    Войтко Б.), «Мені однаково» (чит. Веретін Н.), «Заповіт» (чит. Дробна Б.). Прозвучали пісні у виконанні вокальної групи дівчат класу: «Ой у лузі червона калина…», «Незламна», «Слава нашим ЗСУ».       Також було використано мультимедійні презентації: «Шевченко – художник», «Шевченко і жінки», запис пісні  «Мені однаково» гурту «Скрябін».   Атмосферу урочистості та значимості створювали великий портрет Шевченка у військових обладунках, підбірка його крилатих висловів, виставка творів Кобзаря.       На захід були запрошені батьки учнів 8 класу, вчителі, учні 5 – 11 класів. У залі панувала атмосфера зацікавленості, піднесеності, патріотизму.   Музичний супровід підготувала учитель мистецтва Маркевич І. В. Допомогла в оформленні сцени педагог – організатор Пономарьова В. О. Твори для виставки надані з бібліотечного фонду гімназії ( бібліотекар Котелянець Г.І.).

11:32 16.03.2023

Благодійний ярмарок на підтримку захисників України

    Сьогодні вкотре в гімназії проведено благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ.  Школярі разом з батьками приготували солодощі, які розкупили за лічені хвилини. І "продавці" і "покупці" відчували особливе піднесення, розуміючи, що  вони, таким чином, надають посильну допомогу тим, хто їх захищає від ворога. Зібрані кошти (9675.00 грн.) передано бійцям 26-ї окремої артилерійської бригади для відновлення військового автомобіля.      Дякуємо за активність та підтримку усім батькам, які із задоволенням та натхненням постійно долучаються до благодійного ярмарку. Робимо все, що можемо разом, для нашої перемоги.

19:21 13.03.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора