A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Білилівський ліцей Ружинської селищної ради Житомирської області
Усяка школа славна не числом, а славою своїх учнів
М.Пирогов

Новини

Дата: від до Скинути

Участь у фестивалі мистецтв з нагоди 209-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка

   Щороку 9 березня українці у всьому світі відзначають День народження Тараса Григоровича Шевченка —  великого Кобзаря, видатного українського поета та художника. З нагоди 209-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою вшанування пам'яті й творчості Великого Кобзаря творчі колективи гімназії взяли участь у фестивалі мистецтв, який проводився КЗ "Центр культури та дозвілля" за сприяння  Ружинської селищної ради. На захід були представлені - ілюстрації до творів Т. Шевченка (автор Пашковська Дар'я, учениця 7 кл.; педагогічний керівник Пивовар В. М.); - постер "Сучасний образ Шевченка" (колективна робота учнів 11 кл.; педагогічний керівник Мудрак М. Е.); - портрет Шевченка виконаний у техніці квілінгу (колективна робота учнів 10 кл.; педагогічний керівник Музичук В. Л.); - вірш Лесі Українки "Не він один її любив" (виконав Чмерук Дмитро, учень 8 кл.; педагогічний керівник Котлярчук Н. Л.); - пісня "Думи мої" (дует Україночки" - Кирилішина Вікторія та Бахшієва Аліна; педагогічний керівник Маркевич І. В.); - пісня "Дитячими долонями" (гурт "Співаночки" - Котелянець Аліна, Пецик Дарина, Купчук Анна та Моргунова Вікторія; педагогічний керівник Маркевич І. В.).     В умовах сьогодення творчість Великого Кобзаря, як і він сам, є символом боротьби за свободу і незалежність. Тому усі представлені проєкти вражають патріотизмом, гордістю за свій народ та підтвердженням думки:                                  «І став для нас Шевченко заповітом                                               Безсмертним, як саме людське життя.                                                           Ми будем славить перед цілим світом                                                                            Живе й святе Шевченківське ім'я».

20:38 09.03.2023

Бібліотечний урок «Тарас Шевченко – світова наша слава»

                                                                                                             В своїй хаті своя й правда,                                                                                                               І сила, і воля.     Тарас Шевченко – великий український поет, мислитель і художник, який мав великий вплив на свідомість українців. Він був поетом, якого ми до того не мали: поетом для всіх, поетом народним, поетом гноблених, але не скорених.     З нагоди  відзначення 209 дня народження великого українського поета, Кобзаря українського народу Т.Г. Шевченка, у Білилівській  гімназії було проведено бібліотекарем  Г.І. Котелянець  бібліотечний урок «Тарас Шевченко – світова наша слава». Головною метою якого було показати значимість постаті Кобзаря для людства, поглибити знання з краєзнавства, розвивати творчі здібності учнів, показати актуальність його творів та зв´язок Т. Шевченка із сьогоденням, виховувати повагу і шану до велета України – Т. Г. Шевченка. Цікавим та пізнавальним для  сьомого   класу стала вікторина «Цікаві факти про Шевченка», прослухано вірші у виконанні відомих артистів Остапа Ступки, Віктора Андрієнка, Ніни Матвієнко. Учнями були прочитані  і проаналізовані заповіді великого Кобзаря. Гімназисти зацікавилися виставкою книг представленою бібліотекарем.      На сучасному етапі розвитку України саме Т. Г. Шевченко та його творчість є духовними наставниками, прикладом справжньої відданості і любові до рідної землі, рідного народу.

20:36 09.03.2023

Підсумки Всеукраїнської природоохоронної акції «Годівничка»

       У гімназії підведено підсумки Всеукраїнської природоохоронної акції «Годівничка», яка проводилася з метою збагачення уявлення дітей про розмаїття птахів рідного краю, які залишилися на зиму; формування розуміння залежності життя птахів від людини та природних умов; позитивне ціннісне ставлення до птахів та  бажання допомагати їм взимку. За планом акції учні  1-11 класів разом із своїми педагогами працювали над різними екологічними проектами. Зокрема виготовляли годівнички, годували зимуючих пташок, виготовляли буклети, писали вірші, малювали малюнки, створювали каталоги, кросворди, ребуси та лепбуки. А також по всіх класах були проведені інформаційні години, уроки-загадки, квести, вікторини, презентації.      Юні захисники пташок дуже відповідально та творчо підійшли до природоохоронної роботи. Якщо кожен із нас у зимовий час допоможе птахам – зробить годівничку, насипле небагато зерна, хлібних крихт, то цим допоможе перезимувати нашим птахам. Давайте разом турбуватися про братів наших менших та зупиняти вимирання птахів узимку. Не будьмо байдужі й оберігаймо природу!

10:40 09.03.2023

Зустріч із поліцейськими з приводу поширення ПВК "Редан"

     28 лютого поліцейські Бердичівського районного відділу поліції Житомирщини провели робочі зустрічі із вчителями та учнями 9 класу з приводу поширення ПВК "Редан", а також надали рекомендації батьківській спільноті щодо попередження участі дітей у таких групах.

19:50 28.02.2023

Вибір підручників та посібників для 1 класу

   Міністерство освіти і науки України розпочало чергове коло оновлення  навчально-методичного забезпечення освітнього процесу в 1-4 класах. Наказом МОН від 30.09.2022 № 869 (зі змінами) оголошено конкурсний відбір підручників (крім електронних) та посібників для здобувачів повної загальної середньої освіти і педагогічних працівників у 2022-2023 роках (1 клас). Він відрізняється від попередніх конкурсних відборів підручників тим, що закладам загальної середньої освіти окрім підручників з іноземних мов і мов корінних народів та національних меншин, інтегрованих курсів «Я досліджую світ» і «Мистецтво» для вибору пропонуються навчальні посібники «Українська мова. Буквар» (до 6 частин) і «Математика» (до 3 частин), які цілісно синтезують функції підручника і робочого зошита в одному виданні.

20:12 22.02.2023

Вітаємо переможців конкурсу читців-декламаторів до річниці від дня народження Лесі Українки

       На виконання резолюції Ружинської селищної ради від 23.01.2023 року № 287/02-23,  з метою реалізації Стратегії популяризації української мови до 2030 року «Сильна мова - успішна», вшанування пам’яті видатної української письменниці, формування інтересу до творчості Лесі Українки та виховання естетичного смаку і виявлення творчих здібностей у здобувачів освіти був оголошений  конкурс читців-декламаторів, присвячений річниці до дня народження Лесі Українки, серед закладів загальної середньої освіти Ружинської територіальної громади. Для участі в конкурсі необхідно було підготувати відеозапис фрагменту твору.

14:40 22.02.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора