A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Білилівський ліцей Ружинської селищної ради Житомирської області
Усяка школа славна не числом, а славою своїх учнів
М.Пирогов

Новини

Дата: від до Скинути

День української писемності та мови

    Щоб виразити любов і шану до рідного слова, тримати лінію оборони на мовному фронті, виявити повагу до Героїв, які захищають Україну і світ від московського терору, в Білилівському ліцеї пройшли заходи до Дня української писемності та мови.    Бібліотекар, вчителі української мови та початкових класів провели уроки, інтелектуальні квести, пізнавально-розважальні філологічні ігри, бібліотечні уроки, фотоквести та книжкові виставки. Класними керівниками проведено виховні години, провідною ідеєю яких є виховання національної свідомості, патріотичних почуттів, розуміння своєї причетності до подій, які відбуваються в історії України. Члени учнівського самоврядування підготували інформаційний стенд «27 жовтня – День української писемності». Учні 8-11 класів долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. А учні 10 класу взяли участь в онлайн-квесті до Дня української писемності та мови, проведеному за сприяння Київського університету імені Бориса Грінченка.      Говорімо українською, щоб нас почув увесь світ! Вчімо та шануймо, бо мова - зброя й безсмертя нашої нації!

14:35 27.10.2023

#UNICEF Ukraine продовжує підтримувати заклади освіти по всій Україні.

     ЮНІСЕФ продовжує підтримувати заклади освіти по всій Україні. Цього разу Білилівський ліцей отримав шкільний набір розрахований на  дітей початкових класів(розподілений між 1 і 2 класом), який  містить приладдя як для вчителів так і для учнів: зошити, олівці, ручки, підстругачки, гумки,  альбоми,  крейда, лінійки та чорна фарба для шкільної дошки.

13:03 16.10.2023

Зустріч членів гуртка «Сокіл» («Джура») із захисниками

     Тринадцятого жовтня відбулася зустріч членів гуртка «Сокіл» («Джура»), (керівник Кравчук О. О.) із захисниками, які в складний для Ураїни час стали на захист своєї рідної землі, свого дому, родини, заради щасливого майбутнього. Це Паламарчук Василь Миколайович, житель с. Дерганівка, та Котлярчук Олександр Васильович, житель с. Білилівка. Вони розповіли учням про нелегкі бойові будні, про підступні вилазки ворога, про життя між боями, настрій військових та добровольців. У своїх виступах наголосили на важливості допризовної підготовки та військово-патріотичного виховання, що в часи воєнної загрози є пріоритетним для кожного з нас. Учні та вчителі із хвилюванням слухали розповіді воїнів про перебування на фронті, про успіхи та невдачі, про безцінну допомогу волонтерів, про тих, хто загинув на полі бою. Також захисники щиро подякували дітям за те, що вони морально підтримують їх своїми листами, малюнками, оберегами. Ця підтримка для воїнів є надзвичайно важливою. Молодь, затамувавши подих, слухала розповідь, запитували. У багатьох на очах з’явилися сльози. Заключним акордом стали спільна світлина і козацька юшка, яку приготували всі разом. Такі зустрічі назавжди залишаться у пам’яті учнів та стануть справжніми уроками життя.

14:59 13.10.2023

Заходи до Всесвітнього дня психічного(ментального) здоров'я в Білилівському ліцеї

     10 жовтня, до Всесвітнього дня ментального здоровʼя у Білилівському ліцеї практичним психологом Єлькіною О.Г. проведено тематичні заходи. Зокрема заняття з елементами тренінгу "Про ментальне доровя та способи його підтримки", в ході якого здобувачі освіти дізнались про важливість ментального здоровя та навчились використовувати техніки саморегуляції й ауторелаксації.

11:48 10.10.2023

Заходи до Дня захисника України та Дня українського козацтва

     До Дня захисника України та Дня українського козацтва у ліцеї проведено низку заходів. Зокрема військово-спортивні патріотичні змагання «Сильні духом» (відповідальний вчитель Захисту України Кравчук О. О.) та патріотичну лінійку «Очі янголів у формі ЗСУ» (відповідальні педагог-організатор Пономарьова В. О. та вчитель музики Маркевич І. В.).     Під час змагань поділені на групи команди взяли участь у різноманітних змаганнях для хлопців та дівчат. Вправні школярі спробували свої сили у підтягуванні на перекладині, кидках м’яча в корзину на точність, біговій естафеті з м’ячем, перетягуванні канату, мініфутболі, стройовій підготовці. Учасники команд активно готувались до них, аби показати силу, вміння, спритність, фізичну підготовку. Під час змагань панувала дружня атмосфера й відчувалася активна підтримка вболівальників.       У ході урочистостей з нагоди Дня захисників і захисниць України здобувачі освіти разом із педагогами вшанували хвилиною мовчання всіх, хто поліг за волю та незалежність України, згадали імена полеглих героїв-односельців та поклали квіти до пам’ятних знаків. Але головною подією заходу стала зустріч із захисником Сидуном Юрієм Петровичем. Спілкування, що відбулося сьогодні,  було по-особливому теплим та щемливим. Юрій Петрович подякував учням за привітання і побажав жити під мирним небом, спокійно навчатися і щоб у кожній хаті завжди лежав хліб на столі. Особливо хвилюючим став момент, коли Захисник зняв свої шеврони ЗСУ і подарував їх у шкільний музей. Ці знаки для кожного з нас є символом боротьби і нескореності українського народу. Ми вдячні за зустріч, за гарні емоції, за щоденний подвиг заради нас! З Днем захисників і захисниць України!  Зі святом Покрови Пресвятої Богородиці!  З Днем Українського козацтва! 

18:30 29.09.2023

Свято з нагоди Дня працівників освіти «МАКІВКА ЗНАНЬ, або ВИШИТТЯ УЧИТЕЛЬСЬКОГО ЖИТТЯ»

     З нагоди Дня працівників освіти 28 вересня у Білилівському ліцеї проведено свято «МАКІВКА ЗНАНЬ, або ВИШИТТЯ УЧИТЕЛЬСЬКОГО ЖИТТЯ». Серед глядачів та учасників панували святковий настрій, теплі посмішки, родинна атмосфера. Здобувачі освіти 4-11 класів разом із своїми наставниками та організаторами заходу Музичук, В. Л. і Маркевич І. В. підготували зворушливі слова вдячності, висловили свої почуття та побажання у піснях. Особливо діти вшанували усіх захисників, завдяки яким лунає шкільний дзвінок, захисників, які змінили підручник на зброю і б’ються на передовій.   

17:48 28.09.2023

Вибори  Голови шкільного учнівського самоврядування

   28 вересня у Білилівському ліцеї відбулися вибори  Голови шкільного учнівського самоврядування. Відповідно до Положення про вибори кандидатом на цю посаду міг стати будь-який учень  7-11 класів , який має авторитет у класі та навчальному закладі. Активним виборчим правом були наділені учні 5-11 класів та педагоги ліцею.

14:12 28.09.2023

Акція "Ми за мир в Україні!"

      З нагоди Дня Миру у Білилівському ліцеї пройшла акція "Малюнок на асфальті". Здобувачі освіти під наставництвом класних керівників втілили у своїх малюнках єдину і важливу мрію  - "Ми за мир в Україні!", тому що усі добре розуміють, як важко українцям боротися за мирне майбутнє.                           Слава Україні! Щира вдячність ВОЇНАМ ЗСУ і МИРУ усім нам!

18:16 22.09.2023

Відкриття "Класу безпеки"

     У Білилівському ліцеї 21 вересня відкрився "Клас безпеки", де в ігровій формі навчатимуть дітей, як діяти у надзвичайних ситуаціях, щоб зберегти власне життя та не допустити травмування. У класі створили п’ять тематичних зон. Окрім зони мінної безпеки, тут є зона пожежної безпеки, вивчення правил дорожнього руху, психологічного розвантаження та зона надання домедичної допомоги. Клас обладнали не лише наочними матеріалами, а також справжнім бойовим одягом рятувальників та спорядженням, зразками вибухонебезпечних предметів, інтерактивними цікавинками, продукцією від компанії UNICEF Ukraine, щоб уроки у класі безпеки стали ще цікавішими.

19:52 21.09.2023

Новий навчальний рік розпочато!

   Новий навчальний рік розпочато! Дякуємо ЗСУ за можливість вийти на навчання офлайн!     Дорогі діти, шановні вчителі і батьки, щиро вітаю всіх вас зі святом 1 вересня.   Нехай рік цей буде радісним, наповнений дивовижними відкриттями та щасливими моментами, незважаючи на важкі часи.  Усім педагогам стресостійкості, сил та терпіння допомагати нашим дітям здобувати освіту!!!    Шановні батьки! Щире спасибі за довіру до нашого навчального закладу, до педагогів, за те, що привели сьогодні, у такий складний воєнний час, своїх діток до школи. Упевнений: ми всі разом – школа й родина - забезпечимо паросткам живильний ґрунт знань, цілющу вологу досвіду і яскраве сонце добра, Віри, Надії та Любові… Зі святом! Разом до Перемоги! Слава Україні! Героям слава!

18:58 01.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора